Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз академия в БНР

На 20 февруари от 19 часа в Първо студио на БНР е поредният концерт от поредицата „Биг бенд джаз академия“ − един от най-новите проекти на Биг бенда на БНР, започнал през януари 2019 г. „Джаз академията“ успешно изпълнява своята мисия да открива млади и талантливи музиканти, да им предоставя не само възможност за изява, но и шанс да бъдат солисти на престижния радио оркестър с диригент Антони Дончев.

Този път фокусът е върху група SoulBmoll, която през май 2019 издаде първия си албум с 10 авторски песни. В концерта младите музиканти ще представят песните от дебютния си албум, но аранжирани за биг бенд. Нека припомним, че в петдесетото юбилейно издание на конкурса на БНР за нови български песни „Пролет 2019“ една от песните на SoulBmoll − „Времето да спрем“, се нареди сред финалистите.

А още в началото на миналата година групата получи статуетка от Годишните награди на „БНР Топ 20“ за един от най-успешните сингли в класацията. Ментор на групата е Велислав Стоянов − виртуозен тромбонист и талантлив композитор, един от най-известните и търсени български музиканти. Той ще бъде и диригент на предстоящия концерт. Повече подробности четете тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15