Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровци ще участват от вкъщи в Карнавала на хумора и шегата

„Най-старият и пищен карнавал в България − този на хумора в Габрово, не се страхува от някакъв си чуждоземен вирус и не смята да пази тишина!“ С тези думи организаторите канят почитателите си да се присъединят към карнавалното оживление чрез социалните мрежи. Призивът към тях е да „нарисуват” карнавални картини на своите тераси, прозорци или в дворовете си и с „габровски“ хумор, посветен на най-актуалното от социалните и политическите теми, да се присъединят към стрийминга на 16 май от 19,00 ч. във Facebook. Освен българските актьори и музиканти, сред които поп певицата Теди Кацарова, дует EXPOSE, групата „Сол бемол”, рапърът Играта, актрисата Албена Михова, ще участват и „карнавалисти” от побратимения белгийски град Аалст.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55

Златни и сребърни съкровища, открити по българските земи, гостуват в "Двореца" в Балчик

Изложбата "Разкази от злато и сребро" на Националния исторически музей, подготвена за 100-годишния юбилей на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" - Балчик /някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург/, беше..

публикувано на 05.08.24 в 19:29

Варна отново дава сцена на творци в областта на експериментална музика

Програма, изпълнена с прояви надхвърлящи познатия ни стандарт, това обещават организаторите на фестивала RADAR , който се провежда от 2 до 4 август във Варна. Единадесетото по ред издание обещава да бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в..

публикувано на 02.08.24 в 10:20