Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания улеснява престоя за чужденци в условията на Covid-19

Испания, летище Мадрид-Барахас (снимката е илюстративна)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испания улеснява престоя на чуждестранни граждани в страната в условията на пандемията от Covid-19. Това съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Съгласно заповед на испанското Министерство на здравеопазването, автоматично за срок от 3 месеца се удължава краткосрочният престой на чуждестранните граждани, които се намират в Испания за период не повече от 90 дни и този период е изтекъл по време на извънредното положение.

За 6 месеца след прекратяване на извънредното положение се удължава срокът на валидност на временните разрешителни за пребиваване, работа, обучение, ученически обмен, стаж и доброволческа дейност, ако този срок е изтекъл по време на извънредното положение или 90 дни преди обявяването му.

Извънредното положение в Испания е обявено до 7 юни.

Съставил: Миглена Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Председателят на македонския парламент прие новия български посланик в Скопие

Успешна и ползотворна работа в страната е пожелал председателят на парламента в Северна Македония Африм Гаши на новоназначения посланик на България в Скопие Желязко Радуков на среща в сградата на събранието. "Самата среща изпраща послания за..

публикувано на 20.09.24 в 09:12

Проверка на ДАНС отхвърли "българска връзка" с взривените пейджъри в Ливан

След проверките на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съвместно с Националната агенция за приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници", безспорно е установено, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани..

публикувано на 20.09.24 в 09:00

Евродепутатът Елена Йончева се срещна с българските заложници в Йемен

"След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда успях да се видя с двамата българи в Йемен", съобщи българският евродепутат от ДПС Елена Йончева. Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб "Галакси Лийдър",  в..

публикувано на 20.09.24 в 08:23