Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред малкото страни с подновен шампионат пред публика

Министърът на спорта Красен Кралев: "Така се прави!"

Снимка: БГНЕС

Спортният министър Красен Кралев изрази задоволството си от подновяването на футболния сезон. Във Фейсбук профила си той написа, че за разлика от други европейски страни, България е позволила на привържениците да подкрепят своите любимци от трибуните. 

"Така се прави! Вчера дадохме рестарт на сезона", отбелязва министърът, визирайки двубоя между Левски и Лудогорец в София, и продължава: 

"Шампионатът стартира с фенове по трибуните, след като по указание на премиера Борисов, Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта разрешиха да присъства публика, която да е изпълнила 30% от капацитета на съоръженията. За разлика от други европейски страни, България позволи на привържениците да подкрепят своите любимци от трибуните". 


Подновяването на мачовете пред публика беше забелязано и от други европейски държави, посочва още Красен Кралев и дава за пример Италия, където в няколко медии са излезли публикации от България, в които се показва как страната ни е подновила своето първенство. 

В социалната мрежа спортният министър изтъква: „Corriere dello Sport” и „Tuttosport” написаха: „България показа как може да има фенове по трибуните“. В материалите си италианските медии посочват пример от дербито между Левски и Лудогорец и показват снимков материал от срещата". 


На снимките, редом с публиката, се виждат и поставените картотени фигури на фенове на „сините“.

„Привържениците спазваха предпазните мерки срещу коронавируса и се опитваха да има дистанция между тях от поне два метра“, написаха в Италия - завършва публикацията си в социалната медия Красен Кралев. 

Снимки: БГНЕС и ПФК "Левски" (levski.bg)

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10