Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред лидерите в производството на велосипеди

Снимка: maxcombike.com

България е един от водещите производители на велосипеди, като страната ни държи пета позиция в Европа по този показател. Бум през последните години в България регистрира производството на електрически велосипеди. Секторът се оказа и един от малкото в България, не пострадали по време на корона-кризата, като дори отчита повишено търсене след падането на ограниченията. Българските производители работят и за някои от най-престижните световни брандове.
Над 90% от произведените през 2019 г. в България почти 1 млн. колела са за износ. Производството на електрически колела е скочило от около 28 000 броя през 2017 г. до над 200 000 през 2019 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19