Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Уикенд в Пловдив“ дава старт на туристическия сезон в града под тепетата

6
Снимка: РИМ-Пловдив

Третото издание на инициативата, с която се поставя началото на новия туристически сезон, дава възможност на пловдивчани и гостите на града да се докоснат до магията на любимия Пловдив на преференциални цени, като паралелно с това ще се потопят в цветната еуфория на „Базар Капана“.

Събитието традиционно се провежда през март, но заради извънредната обстановка и мерките, предприети за ограничаване на Covid-19, то беше отложено.

„Уикенд в Пловдив“ обединява културни средища, хотели, ресторанти, търговски обекти, както и множество културни събития, които в дните на проявата правят атрактивни отстъпки от редовните цени на услугите.


Инициативата се организира от местния Съвет по туризъм със съдействието на Община Пловдив, като с нея освен старт на активния туристически сезон, се поставя и началото на кампанията „Пловдив-град на уикендите на 2020 година“.

Специално предложение от Асоциацията на екскурзоводите в България е туристическа обиколка, включваща централната градска част, кв. Капана и Стария град.  

Регионалният исторически музей в Пловдив също се включва с три от своите експозиции. „Съединение на България от 1885 г.” на площад „Съединение”, „Българско Възраждане” на улица „Цанко Лавренов” № 1 и „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век” на улица „Митрополит Паисий” № 2, приемат посетители между 9:30 и 17:00 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31