Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карта показва най-добрите места за винен туризъм в Тракийската низина

Снимка: trakiatour.com

Интерактивна карта показва възможностите за винен туризъм и винарските изби в Тракийската низина, които са отворени за посетители. Представени са 50 от тях, разположени в шест области на страната – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Сливен.

Виненият туризъм и културно-историческото наследство са емблемите на Тракийския туристически район, както едно от нещата, с които се свързва България в чужбина. Картата може да откриете на сайта на Организация за управление на Тракийски туристически район тук или да я разгледате на живо по време на предстоящото „Вино и Гурме“ Дефиле в Стария Пловдив на 27 и 28 юни 2020 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10
 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30