Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболов в центъра на София – мисия възможна

Снимка: Twitch Fishing

За мнозина идеята да тръгнат с въдица в ръка, за да ловят риба в центъра на София или друг голям град, звучи ако не абсурдно, то най-малкото доста странно. Риболовът в градска среда обаче, макар и не много разпространен в България, набира популярност.

Кои са тънкостите, какви риби могат да зарадват въдичарите и как това популярно хоби става модерно в градски условия? - Отговори ще намерите в публикацията „Не изяждай мечтите си!” или тайните на риболова в градска среда“ от архива на Радио България, която ви припомняме по повод Световния ден на риболова- 27 юни.

И да, в тунелите под НДК също има риба!

Редактор: Десислава Семковска


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радиолюбителите празнуват на 18 април

На 18 април отбелязваме Световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е основана Международната радиолюбителска организация IARU. В България началото на организираното радиолюбителско движение е положено през 1926 г., когато се..

публикувано на 18.04.24 в 06:10

София-Лима: 60 години от първия български презокеански полет

На 11 април 1964 г. за първи път е осъществен презокеански полет на българската гражданска авиация. Той е по направлението София-Лима. Българският женски национален отбор се класира за Световното първенство по баскетбол в Лима, но няма как да стигне..

публикувано на 11.04.24 в 08:05

Рамазан Байрам - празник с послание за щедрост, мир и милосърдие

Тази година последователите на исляма посрещат един от най-големите си празници Рамазан Байрам  от 10 до 12 април . Другият много важен мюсюлмански празник – Курбан Байрам – отстои на 70 дни спрямо Рамазан Байрам в мюсюлманския духовен календар. "На 10..

публикувано на 10.04.24 в 04:30