Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболов в центъра на София – мисия възможна

Снимка: Twitch Fishing

За мнозина идеята да тръгнат с въдица в ръка, за да ловят риба в центъра на София или друг голям град, звучи ако не абсурдно, то най-малкото доста странно. Риболовът в градска среда обаче, макар и не много разпространен в България, набира популярност.

Кои са тънкостите, какви риби могат да зарадват въдичарите и как това популярно хоби става модерно в градски условия? - Отговори ще намерите в публикацията „Не изяждай мечтите си!” или тайните на риболова в градска среда“ от архива на Радио България, която ви припомняме по повод Световния ден на риболова- 27 юни.

И да, в тунелите под НДК също има риба!

Редактор: Десислава Семковска


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отбелязваме 125 години от рождението на композитора Панчо Владигеров

На 13 март 1899 година в Цюрих, Швейцария, се ражда големият български композитор, музикант, диригент и педагог Панчо Владигеров . Той свири на пиано и композира от най-ранна възраст. Автор е на многобройно творчество в различни жанрове - опера, балет,..

публикувано на 13.03.24 в 06:25

"По-полека" … днес е Денят на бавните обороти

Едно любопитно събитие отбелязваме днес – Международния ден на бавните обороти, известен още като Празник на спокойствието. Социалното движение, наречено Slow Life (Бавен живот), се заражда през 1986 г. На днешната дата в повече от 90 града в..

публикувано на 26.02.24 в 06:30
Бюст-паметник на Васил Левски в Тараклия, Молдова

Паметта за Апостола обединява сънародници от цял свят

Независимо от възраст, вяра, етнос и социална принадлежност, паметта за националния герой на България Васил Левски обединява българите по цял свят. В деня на неговата гибел хиляди се стичат към мемориалите на признателност, за да се поклонят пред..

публикувано на 18.02.24 в 10:16