Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

България предложи идеите си за оценка в художествената гимнастика

Моринари Ватанабе
Снимка: fig-gymnastics.com

Българската федерация по художествена гимнастика предложи на Международната федерация оценката за артистичност да се добавя при оценяването на съчетанията. Предложението е в отговор на писмо от президента на FIG Моринари Ватанабе с искане треньорите на националните ни отбори и специалисти да предложат оптимална система за оценяване на артистичността.

Преди няколко месеца България изказа своите идеи в това направление по време на симпозиум в Москва, където получи одобрението на голяма част от присъстващите. Очаква се важните теми около новия правилник да бъдат обсъдени на 10 юли, на онлайн среща с наставниците на националните отбори.

Още от категорията

Спортният министър заплаши да затвори стадионите за публика

Министърът на спорта Красен Кралев предупреди, че неспазването на противоепидемичните мерки по време на финала за Купата на България по футбол ще доведе до затварянето на стадионите за феновете. Днес на националния стадион „Васил Левски“ в София ще бъдат..

публикувано на 01.07.20 в 12:50

Най-масово спортуват българчетата между 14 и 17 години

81% от младите българи между 14 и 17-годишна възраст спортуват най-активно, показва проучване на агенция „Тренд“, поръчано от Министерство на младежта и спорта. 57% от децата от 5 до 13 години също активно се занимават със спорт, като ¼ от тях играят..

публикувано на 24.06.20 в 10:25
След новината за заболяването на Димитров финалът на турнира в хърватския град Задар бе отложен

Григор Димитров е заразен с коронавирус

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е заразен с Covid-19. Новината съобщи спортистът в профила си в Инстаграм . Димитров се отказа от участие в „Адрия Тур“ веднага след загубата си в първия мач на турнира. Предполага се, че заразата може..

публикувано на 22.06.20 в 14:34