Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Юбилейна изложба „Българийо, аз всичко тебе дадох…“ пред Народния театър „Иван Вазов“

Снимка: БГНЕС

Експозицията, организирана от Столичната община и Националния литературен музей, е по повод 170-ата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов (роден на 9 юли 1850 г.). До 26 юли в Галерията на открито пред Народния театър в София можете да се запознаете с основни моменти от житейската и творческата биография на Вазов, проследени в 28 документални пана. Специално място е отделено и на семейството му – на майката Съба Вазова, братята му – ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов и д-р Борис Вазов. Снимки, ръкописи, кореспонденция, спомени от роднини и съвременници допълват визуалния разказ за забележителната литературна и обществена дейност на Иван Вазов.

Още от категорията

Панаир на солта в Бургас ще забавлява малки и големи през уикенда

С добре познатите, но и с неочакваните приложения на солта в кухнята ще се запознаят посетителите на Панаира на солта. Своеобразният летен фестивал ще се състои на 7 и 8 август в морската градина на град Бургас. Организаторите обещават много..

публикувано на 07.08.20 в 14:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По съседски ...

От началото на годината турската лира се обезцени с 19% Турската лира спадна до най-ниското си ниво спрямо долара от началото на кризата с коронавируса. 1 долар се разменяше за 7,307 лири, като задмина предишното си най-ниско ниво от 7,26..

публикувано на 07.08.20 в 14:48

Специалисти предвещават ескалация на протестите и пълен правителствен мандат

Наблюдатели на обществените и на политическите процеси у нас прогнозират ескалация на антиправителствените протести след среднощната полицейска акция, с която бяха разчистени палатковите лагери в цялата страна. “Случилото се прилича на терористична..

публикувано на 07.08.20 в 14:40