Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ: Размириците в София са режисирани от платени провокатори

Протестът в защита на правителството
Снимка: БГНЕС

На сутрешен брифинг след многочасовия протест, довел до сблъсъци и до арести, от партията заявиха, че провокаторите са били насърчени в действията си от олигархични кръгове, които „имат своя генезис и подкрепа, далеч от пределите на нашата страна в една топла държава“ .

Цветомир Паунов посочи, че 7000 души в митинга на ГЕРБ са изразили позицията си мирно, а след това са си тръгнали. „Другата група по най-брутален начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше добре организирано от платени провокатори", каза Паунов и допълни, че всички ангажирани в този процес трябва да понесат отговорност.

Отговорността за вчерашните безредици се носи лично от президента Радев, заяви Тома Биков и коментира, че държавният глава е човекът, който от четири години насам се опитва да нагнети напрежение, а вчера е била ескалацията на този процес.

Социалният министър Деница Сачева допълни, че България е в труден икономически период, а правителството се старае да изпълнява ангажиментите си. И призова: „Да поговорим за "Българската зима", а не за "Българското лято".

Според вицепремиера Томислав Дончев, лесно се разделят хора, но трудно се обединяват. „Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим“, каза той.


Още от категорията

Протест №3 в Мюнхен, 6 август

Българи ще протестират в десет държави през уикенда

Сънародниците ни зад граница и през тези почивни дни ще излязат на масови протести, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор, както и въвеждането на електронно гласуване. Демонстрации ще се проведат в 24 града в десет страни, научи..

публикувано на 08.08.20 в 11:29

Яростни пожари се разгоряха в няколко общини

Бедствено положение е обявено в общините Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград заради избухналите в тях пожари. Пламъците обхващат десетки декари горски масиви и селскостопански площи. Вчера са се разгорели 247 пожара, а пожарникарите са участвали..

публикувано на 08.08.20 в 10:16

Палатките на протеста се завърнаха по местата си

Протестиращите отново издигнаха палатковите си лагери, след като полицията в среднощна акция на 7 август разруши барикадите и арестува 12 души. Затворени са трите възлови столични кръстовища – на “Орлов мост”, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в..

публикувано на 08.08.20 в 08:40