Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов: Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността – каза в извънредно обръщение министър-председателят Бойко Борисов, излъчено от страницата му във „Фейсбук“.

Премиерът подчерта, че винаги е уважавал правото на протестиращите. „Няма протест, няма митинг или хора, които са искали да разговарят с нас и ние да не сме ги срещнали“ – посочи той.

„Вчера казах, че предстоят изключително тежки месеци и година за всички нас. Пандемията се развива със страшна сила в света и в България. Сякаш забравихме за нея, никой не спазва мерките. Защо тогава налагаме ограничения?", попита премиерът.

По думите му, президентът Румен Радев не е достатъчно чувствителен, когато към полицаите се хвърлят бомбички. "Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", категоричен беше Бойко Борисов.

„Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще „счупят“ държавата. Тези не могат да управляват! Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението се затварят еврофондове. Всеки път! Дойдат ли БСП, веднага спират", каза премиерът Борисов.

Още акценти от изявлението на министър-председателя вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20