Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов участва в извънредното заседание на Европейския съвет

Премиерът е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки на ЕС.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 17 и 18 юли в Брюксел. Това е първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията. 
Борисов ще настоява за амбициозно финансиране на приоритетните за страната ни Кохезионна и Обща селскостопанска политика. 
В прехода към зелена енергия приоритет за България е Фондът за справедлив преход да предвиди средства за насърчаване и развиване на мощности за зелена енергия в региони, в които досега не са съществували такива мощности. 
Повече по темата - ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06