Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов участва в извънредното заседание на Европейския съвет

Премиерът е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки на ЕС.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 17 и 18 юли в Брюксел. Това е първата присъствена среща на европейските лидери от началото на пандемията. 
Борисов ще настоява за амбициозно финансиране на приоритетните за страната ни Кохезионна и Обща селскостопанска политика. 
В прехода към зелена енергия приоритет за България е Фондът за справедлив преход да предвиди средства за насърчаване и развиване на мощности за зелена енергия в региони, в които досега не са съществували такива мощности. 
Повече по темата - ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10