Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фона на протести - парламентът обсъди вот на недоверие към кабинета

| обновено на 20.07.20 в 17:24
Снимка: БТА

Депутатите обсъдиха петия вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов на фона на протести извън сградата на парламента. Искането на вота е на 77 народни представители от Българската социалистическа партия, заради "провала в политиката за противодействие на корупцията". 

След заседанието беше взето решение Народното събрание на гласува вота на недоверие на извънредно заседание на 21 юли. Подробностите четете ТУК

Протест под наслов „Окупация на НС. Всички вън!“ се провежда край сградата на парламента в 12-ия ден от антиправителственото недоволство в София и в други градове. Организаторите на протеста обявиха, че преминават към гражданско неподчинение и ще блокират сградите на парламента, на съдебната власт, а също - магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища и мостове. 

Органите на реда призоваха протестите да протичат мирно, а институциите да бъдат оставени да работят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 5 август 2024 г.

Българският корен и как той присъства в живота на българчетата, родени в чужбина – това е нишката в "България днес" на 5 август. Повод за темата е предстоящото на 7 август тържествено събитие, на което Изпълнителната агенция за българите в..

публикувано на 05.08.24 в 19:00
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10