Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидент по газопровода България-Гърция, няма пострадали

| обновено на 27.07.20 в 11:56
Снимка: архив
Преносен газопровод на "Булгартранз" е избухнал по трасето между България и Гърция, в района на Кулата. За инцидента съобщава Министерството на енергетиката, според което аварията е засегнала основната тръба, по която се доставя газ. Няма пострадали хора. На място са изпратени аварийни екипи и пожарни. Инцидентът е станал малко преди 8 ч. тази сутрин, като е предизвикал нарушаване целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата. Участъкът е изолиран и са предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция. В съобщението се уточнява, че не става въпрос за инфраструктурата по трасето на газовия интерконектор Гърция-България.

Полицията е отцепила района, експерти обследват трасето. Според кмета на Кулата Димитър Дамянов няма опасност за населението и аварията не е голяма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38