Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Paradise with you“ - дебют за A.L.E.K.S. на песенния конкурс на БНР

Снимка: Facebook /ALEKS

Сред 13-те песни, финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”, се отличи „Paradise with you“, която тази година получи наградата за дебют. Неин автор и изпълнител е Александър Георгиев A.L.E.K.S.

„Чувствам се много щастлив, че мога да правя това, което обичам всеки ден – да пиша и изпълнявам музика – споделя той. – Разбрах за този конкурс покрай мое участие в класацията на БНР „БГ Топ 20“. Така написах песента „Paradise with you“ – специално за „Пролет 2020“. Доста бързо я написах, тъй като имах вдъхновение – стимул беше участието в този конкурс. Смятам, че е изключително важно за един артист да бъде максимално индивидуален във всяко едно отношение. Затова песента е изцяло моя авторска. Разбира се, когато имам участия на „живо“, на сцената съм с мои приятели, колеги.“

„Що се отнася до наградата, която спечелих на 51-то издание на „Пролет 2020”, бях изключително изненадан. Това е голяма чест за мен, имайки предвид какви музиканти са печелили награди през годините.“

Александър Георгиев от 8 години живее със семейството си в Манчестър, Англия. Той се занимава само с музика, а от две години учи в музикален институт. До момента композициите, които създава са само на английски език, но Алекс има голямо желание да се утвърди и на родна сцена. Затова сега, след участието си на конкурса „Пролет 2020“ и в класацията „БГ Топ 20“, той обръща специално внимание на българския език. Но споделя, че има още на какво да се учи, за да си позволи да пише текстове на него. Алекс има сценични участия пред различен тип публика, но никога не дели хората. Тъй като е много самокритичен, казва, че е от значение винаги да се представя на ниво, независимо дали е в клуб или на голяма фестивална сцена. Като млад творец, за него най-важно е да стигне до хората със своите творчески идеи, чувства и поглед към живота.

Снимки: Facebook /ALEKS

Още от категорията

Звездата на Метрополитън Диана Дамрау преди първия си концерт в България

Диана Дамрау – една от най-забележителните оперни певици на нашето време, ще открие новия сезон на Софийската филхармония в началото на септември. В него звездата на Метрополитън ще си партнира с френския бас Никола Тесте, неин съпруг. Диригент е..

обновено на 11.08.20 в 18:11

Александрина Пендачанска в „Макбет“ – за пръв път на българска сцена

На 10 и 12 август предстоят два спектакъла на „Макбет“ ‒ продукция на Варненската опера, съвместно с Международния фестивал „Варненско лято“. Произведението е сред шедьоврите на Джузепе Верди. Вдъхновен от едноименната трагедия на Шекспир, той сам..

публикувано на 09.08.20 в 10:15

С Мamma Mia! завършва „Музи на водата“

Откритата сцена „Музи на водата“ представя   мюзикъла Мamma Mia! на 2 август. С този спектакъл завършва мини-фестивалът край езерото в Панчарево, част от единадесетото издание на „Опера в парка“  във Военната академия „Г. С. Раковски“ на..

публикувано на 02.08.20 в 08:00