Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Преход до връх Мургавец привлича туристи в Пампорово

Снимка: Красимир Мартинов

Туристическият център в Пампорово организира на 1 август пешеходен преход по новата планинска пътека до втория по височина връх в курорта - Мургавец (1859 м.) и Приключенския парк "Язовира". Събитието е част от инициативата на курортния комплекс „Движи се, дишай, споделяй!“, чиято цел е да мотивира туристите да прекарат активно повече време сред природата. Преходът до върха е с леко физическо натоварване и е част от седмичните предложения на Туристическия център, за които се предлага 15 процентна отстъпка от цената. На разположение на гостите на Пампорово е и велопарк с 10 вида трасета.

Още от категорията

На празника си остров “Св. Анастасия” посреща туристите с биле бира

По традиция на Голяма Богородица бургаският остров “Св. Анастасия” ще отбележи своя празник. Туристическият комплекс ще посрещне 400 туристи с богата празнична програма, каза неговият управител Павлин Димитров. Гостите ще бъдат посрещнати на пристана с..

публикувано на 15.08.20 в 11:02

На Южното Черноморие отчитат ръст на туристи

На фона на отчетения спад на туристи през настоящия сезон, най-южната Черноморска община – Царево, бележи ръст с 20 на сто. Хотелите и почивните бази са 100 процента пълни, каза пред БНР кметът на общината, Георги Лапчев и подчерта, че положителните..

публикувано на 14.08.20 в 17:29

Леден душ за курортите по Северното Черноморие

Германски туристи са започнали масово да анулират резервациите си за летния сезон на Северното ни Черноморие. Новината бе потвърдена пред Радио България от представители на местните браншови асоциации.Особено сериозно е положението в курорта..

публикувано на 13.08.20 в 06:55