Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствени акции блокираха възлови кръстовища в София

| обновено на 29.07.20 в 23:28

Цял ден продължиха започналите от предиобед протестни прояви в столицата. На редица места в града движението бе спряно, а маршрутът на градския транспорт - променен, информират репортерите на БНР. 

За 19:00 часа беше обявено официалното начало на общонационален митинг-протест с искане за оставка на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Разгърнати бяха палатки пред Министерския съвет, в които организаторите обявиха, че ще останат, докато исканията им за оставка не бъдат изпълнени. 

Отделна акция на инициативата "Правосъдие за всеки" се проведе пред Съдебната палата, под наслов "Свободата няма нужда от каскет".  С нея се отбелязват една година на демонстрации срещу избора и работата на сегашния главен прокурор Иван Гешев.

Подробности за хода на протестните акции - вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45

България днес - 10 септември 2024 г.

Как Агенцията за българите в чужбина стига до сърцето на организациите на сънародници зад граница – акцент в "България днес" е интервю с ръководителя на изпълнителната агенция Райна Манджукова, а повод ни дава предстоящата премиера на..

публикувано на 10.09.24 в 19:00

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13