Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокадата на София не пада

Снимка: БГНЕС

Без инциденти е преминал снощи 22-рият антиправителствен протест с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предават репортерите на БНР. Протестиращите са носели плакати "Оставка" и "Мафията вън!", "Искаме си държавата".
Блокирано остава движението в центъра на София, след като в сряда част от гражданското недоволство премина в палатков лагер. Палатки са опънати между сградите на президентството и Министерския съвет, както и на възловото столично кръстовище - Орлов мост, където протестиращите си спретнаха и барбекю. Заради протеста остава променена част от маршрутите на градския транспорт.
Представители на Столична община и СДВР преговарят с недоволните, за да пропускат градския транспорт, който се движи с огромни закъснения. От палатковия лагер на Орлов мост обаче категорично отказват да сторят това и ще останат там, докато правителството и главният прокурор не си подадат оставките.
В днешния 23-ри ден от антиправителствените протести парламентът се готви да излезе в традиционната си лятна ваканция. По правилник днес е последното пленарно заседание на народните представители, а следващото трябва да бъде в началото на септември. При необходимост обаче депутатите ще се събират за извънредни заседания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45