Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зелена светлина за международните състезания в България

Снимка: БГНЕС

Със заповед, съгласувана между Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването, се позволява пребиваването в България на чуждестранни граждани, които са участници или организатори на международни спортни състезания.

Независимо от държавата начална точка на отпътуване, те няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина при пристигането си в България, като при необходимост следва да се представи негативен PCR тест. Това ще позволи провеждането, при равни условия за участниците, на футболни мачове под егидата на УЕФА и ФИФА, както и на надпревари в други спортове с международен ранг.

За целта централите по съответния вид спорт трябва да представят в Министерството на младежта и спорта данни за имената на лицата и мястото им на пребиваване в България. Данните ще бъдат използвани за изготвяне на писмо, което да послужи пред органите на граничния контрол.


Още от категорията

Йосиф Миладинов - трети в Европа на 100 м бътерфлай

Постижението на обещаващия плувен ас Йосиф Миладинов на 100 м бътерфлай от 51,55 с ., постигнато от него преди дни на държавното първенство по плуване при юношите старша възраст, е трето в Европа за мъже към момента. Това показва ранглистата на..

публикувано на 13.08.20 в 11:49

Скейтъри от България и 6 други страни ще мерят сили в Бургас

От 21 до 23 август шестото издание на Burgas Skate Open ще събере в черноморския град Бургас скейтъри от Колумбия, Португалия, Бразилия, Гърция, Румъния и Чехия, които ще премерят сили с най-добрите български майстори на дъската. Специален гост ще бъде..

публикувано на 11.08.20 в 11:23

Виза спря световния шампион по биатлон Александър Логинов да тренира в България

Виза попречи на световния шампион Александър Логинов да пристигне в България за съвместен лагер с българските национали по биатлон. Това заяви пред ТАСС новият селекционер на българския отбор - руснакът Александър Касперович, който е личен треньор на..

публикувано на 10.08.20 в 11:30