Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Връчиха инвестиционни сертификати на стойност 110 млн лева

Снимка: БТА

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи 4 сертификата за инвестиции клас „А“, съобщи министерският пресцентър. “Хармони 2012” в Кърджали влага 46 млн. лева  във Велц инсталация за преработка на цинко-съдържащи материали. „Алкомет” в Шумен инвестира 26 млн лева, за да увеличи и модернизира производството на дружеството от автосектора. Заводът за хидрометалургична преработка „ТЕХНОЙОН" влага 20 млн лева за и производство на катодна мед и цинк в гр. Девня. Четвъртият проект е за „Разширение на съществуваща база на „Луфтханза Техник“ в София за 28 млн лева. Министърът посочи, че от началото на 2020 г. са издадени 18 сертификати за клас инвестиция „А“, на обща стойност 414 млн. лева, разкриващи 2602 нови работни места.

Още от категорията

България е страна с много високо развито електронно управление

България е на 44-то място сред 193 страни в Индекса за развитие на електронното правителство (EGDI), сочи доклад на ООН. За първи път страната влиза в категорията „много висока степен на развитие на електронното управление“  сред страни като Чехия,..

публикувано на 21.09.20 в 15:30

Теменужка Петкова: Спазваме парламентарното решение за АЕЦ “Белене”

“Процедурата за търсене на стратегически инвеститор за строежа на АЕЦ "Белене" е на етап връчен информационен меморандум на пет големи фирми”, обяви енергийният министър Теменужка Петкова по време на парламентарния контрол. От най-големите играчи интерес..

публикувано на 18.09.20 в 13:30

Лихвите по новите облигации показват доверие в България

България пласира двете нови емисии облигации в подходящ момент, защото други държави избързаха и задлъжняха при по-неизгодни условия . 0,4% е лихвата по 10-годишните книжа, а при 30-годишните облигации лихвата е около 1,4%, което е под инфлацията. Това..

публикувано на 17.09.20 в 17:11