Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха инвестиционни сертификати на стойност 110 млн лева

Снимка: БТА

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи 4 сертификата за инвестиции клас „А“, съобщи министерският пресцентър. “Хармони 2012” в Кърджали влага 46 млн. лева  във Велц инсталация за преработка на цинко-съдържащи материали. „Алкомет” в Шумен инвестира 26 млн лева, за да увеличи и модернизира производството на дружеството от автосектора. Заводът за хидрометалургична преработка „ТЕХНОЙОН" влага 20 млн лева за и производство на катодна мед и цинк в гр. Девня. Четвъртият проект е за „Разширение на съществуваща база на „Луфтханза Техник“ в София за 28 млн лева. Министърът посочи, че от началото на 2020 г. са издадени 18 сертификати за клас инвестиция „А“, на обща стойност 414 млн. лева, разкриващи 2602 нови работни места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет продължава курса на България към еврозоната

"Старал съм се в правителството да попаднат експерти, да има приемственост и да бъде политически балансирано" – това заяви служебният премиер Димитър Главчев при представянето при президента на състава на вече действащия служебен кабинет. Основната..

публикувано на 15.04.24 в 10:25
Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13