Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха инвестиционни сертификати на стойност 110 млн лева

Снимка: БТА

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи 4 сертификата за инвестиции клас „А“, съобщи министерският пресцентър. “Хармони 2012” в Кърджали влага 46 млн. лева  във Велц инсталация за преработка на цинко-съдържащи материали. „Алкомет” в Шумен инвестира 26 млн лева, за да увеличи и модернизира производството на дружеството от автосектора. Заводът за хидрометалургична преработка „ТЕХНОЙОН" влага 20 млн лева за и производство на катодна мед и цинк в гр. Девня. Четвъртият проект е за „Разширение на съществуваща база на „Луфтханза Техник“ в София за 28 млн лева. Министърът посочи, че от началото на 2020 г. са издадени 18 сертификати за клас инвестиция „А“, на обща стойност 414 млн. лева, разкриващи 2602 нови работни места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00