Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Българите в САЩ да бъдат бдителни заради „Исайъс“

Снимка: АП/БТА

Поради тропическата буря „Исайъс“, обхванала щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, българското Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи на територията на щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, да следят съобщенията на информационните агенции и да следват препоръките на местните власти, насочени към осигуряването на тяхната безопасност по време на тропическата буря.

Бурята е съпроводена със силни ветрове и обилни валежи. Центърът на бурята е локализиран на около 70 мили на югозапад от Филаделфия.

Обявена е извънредна ситуация в щата Ню Джърси, в западната част на който се очакват най-силни дъждове, придружени от силен вятър.

При нужда от съдействие българските граждани в САЩ могат да се обръщат към генералното консулство на България в Ню Йорк на телефон: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Consulate.NewYork@mfa.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05