Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 36-ия ден на протести недоволните се събират пред сградата на парламента

Снимка: БГНЕС
С блокади на ключови места в столицата продължава 36-тият ден на антиправителствени протести. Блокирани са кръстовищата на Орлов мост, пред Софийския университет и в участъка между Президентството и Министерския съвет. Някои от линиите на градския транспорт се движат с променени маршрути.

Протестиращи вече се събират и пред сградата на Народното събрание, където днес по искане на БСП ще се проведе извънредно заседание. На него се очаква да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов и да се обсъди актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19. Исканията на протестиращите са за оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, а така също за машинно гласуване.

Заради поредния антиправителствен протест в Пловдив тази вечер ще бъде спряно движението по централни булеварди и кръстовища. С променени маршрути ще се движат 19 линии на градския транспорт, съобщава БНР Пловдив.

Спокойно премина вчерашният 35-ти ден на антиправителствени протести в столицата. В Бургас протестът бе малоброен. Там пред общината се събраха около 20 души.  Те заявиха, че ще се съберат и днес от 18 ч. Във Варна остава блокирано кръстовището пред общината, предават репортерите на БНР.

В Русе протестиращи преминаха през главната търговска улица, след което се хванаха на хоро, информира БНТ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15