Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Остават палатковите лагери на трите столични кръстовища

Снимка: БГНЕС

И днес затворени за движение остават кръстовищата на “Орлов мост”, при СУ “Св. Кл. Охридски” и в т.нар. триъгълник на властта.

Движението в района на румънското посолство се осъществява нормално след блокирането му за кратко снощи от демонстриращите против властта.

По бул. “Цар Освободител“ вече се разхождат пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надписа “България не е каквато трябва да бъде“.

Хората от трите палаткови лагери разказаха пред репортер на БНР, че нощта е преминала без напрежение и провокации. Те заявиха и решимостта си да продължат блокадите, докато не получат двете искани оставки – на премиера и на главния прокурор.

Трийсет и осмият поред протест ще започне тази вечер под прозорците на властта.


Още от категорията

БАН преизбра председателя си акад. Юлиан Ревалски

Председателят на Българската академия на науките академик Юлиан Ревалски е избран за втори четиригодишен мандат до 2024 година , информира репортерът на БНР Андрей Борисов. Академик Ревалски беше преизбран от Общото събрание на БАН с тайно..

обновено на 30.11.20 в 20:08

Притеснения за дистанционното обучение в училище

Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението в училищата. Причините са липсата на устройства и интернет, но и липсата на отношение към образованието. Над 10% от децата не посещават редовно училище, каза просветният..

публикувано на 30.11.20 в 17:04

Иновативна БГ разработка - с престижна европейска награда

Модулно решение за мониторинг и анализ на въздуха, проектирано от българите Димитър Рангелов, Станислав Димитров и Емил Кирилов , зае престижното трето място в категорията Urban Mobility („Градска мобилност“) на едно от най-големите европейски..

публикувано на 30.11.20 в 16:19