Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават палатковите лагери на трите столични кръстовища

Снимка: БГНЕС

И днес затворени за движение остават кръстовищата на “Орлов мост”, при СУ “Св. Кл. Охридски” и в т.нар. триъгълник на властта.

Движението в района на румънското посолство се осъществява нормално след блокирането му за кратко снощи от демонстриращите против властта.

По бул. “Цар Освободител“ вече се разхождат пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надписа “България не е каквато трябва да бъде“.

Хората от трите палаткови лагери разказаха пред репортер на БНР, че нощта е преминала без напрежение и провокации. Те заявиха и решимостта си да продължат блокадите, докато не получат двете искани оставки – на премиера и на главния прокурор.

Трийсет и осмият поред протест ще започне тази вечер под прозорците на властта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54
Росица Матева

Подготовката на изборите върви нормално

“Подготовката за изборите 2 в 1 върви нормално и в срок”. Това заяви заместник-председателят и говорител на Централна избирателна комисия Росица Матева. Днес изтича срокът за заличаване на регистрациите на партии и коалиции. Очаква се общо в..

публикувано на 07.05.24 в 16:10

Билетите за влак поскъпват средно с 20%

От 7 май в сила влизат нови цени на билетите за пътуване с влак. От БДЖ обосновават поскъпването на билетите средно с 20% с драстичното увеличение на разходите на компанията. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“,..

публикувано на 07.05.24 в 15:11