Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска помощ за Ливан

На 19 август отбелязваме Международния ден на хуманитарните дейности

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дарение на обща стойност от над 31 500 лева е изпратила страната ни на Ливан във връзка с хуманитарната криза в страната след мощния взрив на пристанището в Бейрут на 4 август 2020 г., информира пресцентърът на Министерството на външните работи.

Помощта, включваща защитни облекла, семейни палатки, наметала за химическа защита, маски, ръкавици и дезинфектанти за ръце, е предоставена от Българския червен кръст, със съдействието на здравното министерство, пожарната и други институции.

Дарението се прави в навечерието на Международния ден на хуманитарните дейности (19 август), обявен от ООН през 2008 г. във връзка с годишнина от смъртта (2003 г.) на върховния комисар на ООН за човешките права Сержу Виейра ди Мелу при атентат в Багдад. 

Помощта е изпратена за Ливан през Виена със съвместен полет, организиран от Европейската комисия, заедно с дарения от Хърватия и Австрия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05