Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска помощ за Ливан

На 19 август отбелязваме Международния ден на хуманитарните дейности

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дарение на обща стойност от над 31 500 лева е изпратила страната ни на Ливан във връзка с хуманитарната криза в страната след мощния взрив на пристанището в Бейрут на 4 август 2020 г., информира пресцентърът на Министерството на външните работи.

Помощта, включваща защитни облекла, семейни палатки, наметала за химическа защита, маски, ръкавици и дезинфектанти за ръце, е предоставена от Българския червен кръст, със съдействието на здравното министерство, пожарната и други институции.

Дарението се прави в навечерието на Международния ден на хуманитарните дейности (19 август), обявен от ООН през 2008 г. във връзка с годишнина от смъртта (2003 г.) на върховния комисар на ООН за човешките права Сержу Виейра ди Мелу при атентат в Багдад. 

Помощта е изпратена за Ливан през Виена със съвместен полет, организиран от Европейската комисия, заедно с дарения от Хърватия и Австрия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54

Билетите за влак поскъпват средно с 20%

От 7 май в сила влизат нови цени на билетите за пътуване с влак. От БДЖ обосновават поскъпването на билетите средно с 20% с драстичното увеличение на разходите на компанията. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“,..

публикувано на 07.05.24 в 15:11
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35