Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все пак ще честваме Шипченската епопея

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Националното честване беше отменено заради епидемичната обстановка, но вчера стана ясно, че то все пак ще се състои.

На 22 август Румен Радев заедно с хората ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка, за да отдаде почит пред подвига на българските опълченци и на руските воини, загинали за освобождението на страната ни от османско владичество. В 12,00 ч. президентът, който е патрон на честванията, ще произнесе слово.

Граждани от няколко общини ще осигурят безплатен транспорт до върха.

Снимки: БТА, БГНЕС-архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цветелина Пенкова

Българският евродепутат Цветелина Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум

Българският евродепутат от БСП Цветелина Пенкова беше избрана единодушно за президент на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна организация в Брюксел. Пенкова ще бъде първата жена президент на организацията. За първи път през 20-годишната..

публикувано на 17.07.24 в 15:27

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален..

публикувано на 17.07.24 в 14:35
Виктор Лилов

Виктор Лилов стана първият български ученик със злато от най-силните турнири по биология и химия

Българските ученици спечелиха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на 35-ата Международна олимпиада по биология (IBO), която се проведе в Казахстан. На най-престижния турнир по биология за годината в света българите премериха знания с 320..

публикувано на 17.07.24 в 14:31