Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все пак ще честваме Шипченската епопея

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Националното честване беше отменено заради епидемичната обстановка, но вчера стана ясно, че то все пак ще се състои.

На 22 август Румен Радев заедно с хората ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка, за да отдаде почит пред подвига на българските опълченци и на руските воини, загинали за освобождението на страната ни от османско владичество. В 12,00 ч. президентът, който е патрон на честванията, ще произнесе слово.

Граждани от няколко общини ще осигурят безплатен транспорт до върха.

Снимки: БТА, БГНЕС-архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Министерство на културата и туризма на Република Северна Македония

България и Северна Македония ще продължат съвместния културен календар

В Министерството на културата и туризма в Северна Македония посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и новият министър Зоран Лютков са обсъдили доброто сътрудничество и обмен на проекти във всички областта на културата, съобщават от македонското..

публикувано на 17.07.24 в 12:13
Пламен Димитров

2615 лева е минималната издръжка на тричленно семейство за един месец

Нужният месечен доход за издръжка живота на тричленно семейство с двама работещи и дете до 14 години е 2615 лв. към месец юни, сочи анализът на Конфедерацията на независимите синдикати в България - КНСБ. За сам живеещ човек са нужни 1453 лв. От КНСБ..

публикувано на 17.07.24 в 11:11
Паметникът на Васил Левски в Карлово

България отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

Себеотрицание, честност, борбеност и вяра в правото на национална свобода и достоен живот. Всичко това олицетворява един от най-обичаните български национални герои – Васил Левски. На 18 юли тази година България ще отбележи 187 години от неговото..

публикувано на 17.07.24 в 10:10