Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все пак ще честваме Шипченската епопея

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Националното честване беше отменено заради епидемичната обстановка, но вчера стана ясно, че то все пак ще се състои.

На 22 август Румен Радев заедно с хората ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка, за да отдаде почит пред подвига на българските опълченци и на руските воини, загинали за освобождението на страната ни от османско владичество. В 12,00 ч. президентът, който е патрон на честванията, ще произнесе слово.

Граждани от няколко общини ще осигурят безплатен транспорт до върха.

Снимки: БТА, БГНЕС-архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05

Българите ще могат да влизат в Беларус без виза и през сухопътните граници

Беларус временно разшири безвизовия режим за България и още 34 страни. Лидерът на Беларус Александър Лукашенко одобри предложението гражданите на 35 държави, вкл. България, да влизат без визи през шосейни и жп гранични пунктове и да остават в страната до 30..

публикувано на 17.07.24 в 18:50

Пощите ще обменят левове в евро в малките населени места след влизането ни в Еврозоната

Левове в евро ще могат да се обменят безплатно в 2230 станции на "Български пощи" в населени места, в които няма банки. Правителството възложи на "Български пощи" да обменя на каса банкноти и монети от левове в евро за срок от 6 месеца, считано от датата..

публикувано на 17.07.24 в 17:17