Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства напрежението между протестиращи и контрапротестиращи

| обновено на 27.08.20 в 10:37
Снимка: БГНЕС

В днешния 50-ти ден на протести в столицата остават блокирани три възлови кръстовища – Орлов мост, при Софийския университет и между Президентството и Министерски съвет. Тази сутрин грaждaнcкoто движeниe БОЕЦ проведе за час поредната си „блoкaдa-изнeнaда“ нa държaвна инcтитуция – Съдебната палата. Исканията са за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.



Снощи протестиращите преминаха с шествие в центъра на София. Те са категорични, че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да промени нищо

За поредна вечер противници на блокадите се събраха пред НДК и при Румънското посолство. Те смятат да  заведат колективен иск за вреди, нанесени на столичани, заради нарушеното им право на свободно придвижване в града и опита за държавен преврат.



Пореден протест срещу правителството и на главния прокурор ще се проведе тази вечер в Пловдив от 19.00 ч. Ще се проведе шествие, съгласувано с общината, по маршрута на което поетапно ще се ограничава движението, съобщават репортерите на БНР.

Протестно автошествие планират и в Стара Загора. То ще завърши до летището в града.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10

Валежите продължават и в събота, в планините – интензивни

През следващото денонощие над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В събота , 31 август,..

публикувано на 30.08.24 в 19:45