Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

51 ден на протести, лидер на контрапротеста е пребит

Георги Флоров
Тази нощ към 01:30 ч. в столицата е бил нападнат и пребит Георги Флоров - един от лидерите на гражданите, не подкрепящи антиправителствените протести и блокадите в центъра на София. Нападателите са били трима. Образувано е досъдебно производство.
Остават блокадите на три кръстовища в София - Орлов мост, при Софийския университет и между Президентството и Министерски съвет, заради което част от градския транспорт се движи с променен маршрут.
В снощната 50-та вечер на гражданско недоволство срещу управлението на страната протестиращите пуснаха към небето над София балони с цветовете на националното знаме - „за да знаят всички защо се събираме вечер“, обясни Арман Бабикян от „Отровното трио“ - инициатор на протестите. Бе проведено и традиционното шествие в центъра на столицата, съобщават репортерите на БНР.
В Пловдив около 400 души се включиха в шествие срещу правителството. То започна с митинг, на който ораторите призоваха за смяна на системата. Протестът премина спокойно при оскъдно присъствие на полиция и завърши с огнено шоу, предаде БНР Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10