Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За лекарския дълг и признанието на пациентите

Белица скърби за своите лекари

Д-р Муса Вакльов: Аз ако отида в почивка, на кого да оставя тези хора!

Снимка: Pixabay

Ден на траур е днес в община Белица. Знамената на всички обществени сгради са спуснати наполовина. Хората в родопската община отдават почит към лекарите, които загубиха битката с Covid-19 – д-р Муса Вакльов и неговия син д-р Емил Вакльов.

Съпругата на д-р Муса Вакльов е медицинска сестра и също е заразена. Лекарите в Пирогов продължават да се борят за живота на ѝ.

За съжаление изгубихме двама добри хора, двама лидери, общественици и доктори“, каза кметът Радослав Ревански. Доктор Муса Вакльов е бил личен лекар, като е лекувал хора от населените места в община Белица, а синът му е работил в частна болница в Благоевград.

„Те са героите на нашето време“, сподели пред Радио България и медицинската сестра Джени Драскова, която 36 години е работила при д-р Муса Вакльов в кабинета му в с. Краище.

„Какво мога да кажа за тези герои? 24 часа д-р Муса Вакльов беше на разположение на пациентите си. Не е ползвал и един ден отпуск. Понякога го молех ‒ Докторе, починете си, отидете на планина, на море… Той никога не се отдели от региона и ми казваше: Джена, аз ако отида на почивка, на кого да оставя тези хора!

Съкровен разговор за човешките ценности с кмета Радослав Ревански и медицинската сестра Джени Драскова чуйте в звуковите файлове.

Снимки: БГНЕС и архив


Още от категорията

БАН преизбра председателя си акад. Юлиан Ревалски

Председателят на Българската академия на науките академик Юлиан Ревалски е избран за втори четиригодишен мандат до 2024 година , информира репортерът на БНР Андрей Борисов. Академик Ревалски беше преизбран от Общото събрание на БАН с тайно..

обновено на 30.11.20 в 20:08

Притеснения за дистанционното обучение в училище

Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението в училищата. Причините са липсата на устройства и интернет, но и липсата на отношение към образованието. Над 10% от децата не посещават редовно училище, каза просветният..

публикувано на 30.11.20 в 17:04

Иновативна БГ разработка - с престижна европейска награда

Модулно решение за мониторинг и анализ на въздуха, проектирано от българите Димитър Рангелов, Станислав Димитров и Емил Кирилов , зае престижното трето място в категорията Urban Mobility („Градска мобилност“) на едно от най-големите европейски..

публикувано на 30.11.20 в 16:19