Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За лекарския дълг и признанието на пациентите

Белица скърби за своите лекари

Д-р Муса Вакльов: Аз ако отида в почивка, на кого да оставя тези хора!

Снимка: Pixabay

Ден на траур е днес в община Белица. Знамената на всички обществени сгради са спуснати наполовина. Хората в родопската община отдават почит към лекарите, които загубиха битката с Covid-19 – д-р Муса Вакльов и неговия син д-р Емил Вакльов.

Съпругата на д-р Муса Вакльов е медицинска сестра и също е заразена. Лекарите в Пирогов продължават да се борят за живота на ѝ.

За съжаление изгубихме двама добри хора, двама лидери, общественици и доктори“, каза кметът Радослав Ревански. Доктор Муса Вакльов е бил личен лекар, като е лекувал хора от населените места в община Белица, а синът му е работил в частна болница в Благоевград.

„Те са героите на нашето време“, сподели пред Радио България и медицинската сестра Джени Драскова, която 36 години е работила при д-р Муса Вакльов в кабинета му в с. Краище.

„Какво мога да кажа за тези герои? 24 часа д-р Муса Вакльов беше на разположение на пациентите си. Не е ползвал и един ден отпуск. Понякога го молех ‒ Докторе, починете си, отидете на планина, на море… Той никога не се отдели от региона и ми казваше: Джена, аз ако отида на почивка, на кого да оставя тези хора!

Съкровен разговор за човешките ценности с кмета Радослав Ревански и медицинската сестра Джени Драскова чуйте в звуковите файлове.

Снимки: БГНЕС и архив


Още от категорията

Радио България на руски език се чете още повече покрай войната в Украйна

"Сайтът на БНР на руски език се чете, включително и в Русия. Статистиката от aприл е, че най-много са посещенията на руския ни сайт от Литва. Все още се опитваме да си обясним това явление. Следват посещенията от България. Те са нараснали значително, което..

публикувано на 26.05.22 в 19:03

Топло с локални следобедни валежи

В петък  ще е слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд над Североизточна България, Рило-Родопската област и западните райони на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са от 14 до 17°, в столицата ще е 14°. Дневните..

публикувано на 26.05.22 в 18:05

Село Брезница – малкото икономическо чудо на българския Югозапад

Брезница стана известно като селото на милионерите, заради богатите къщи с паркираните отпред луксозни возила, процъфтяващите предприятия и необичайно високия стандарт на населението. “Милионери е силно казано, просто имаме трудолюбиви и..

публикувано на 26.05.22 в 12:43