Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 54-тия ден народното недоволство се обръща към европейските институции

Снимка: БГНЕС

В 54-тия ден от протестите в България с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев протестиращите се събират пред Представителството на Европейската комисия за планираната от тях акция „Масово отваряне на очи”. С тази проява недоволните искат от европейските политически лидери да заемат ясна позиция, тъй като според тях управлението на премиера Бойко Борисов поражда институционална криза в страната, предават репортерите на БНР.

Мустафа Карадайъ, Ахмед Ахмедов и Йордан Цонев дадоха брифинг в централата на ДПС.

След като ДПС излезе с позиция срещу проекта за промени в Конституцията на ГЕРБ и свикването на Велико народно събрание организаторите на протестите от т. нар. „Отровното трио“ излязоха с настояване за бърза оставка на кабинета на Бойко Борисов, съставяне на служебно правителство и провеждането на честни избори. Според недоволните в България е налице фасадна демокрация, а огромните средства, наливани в мащабни инфраструктурни европроекти, стигат до частните джобове.

В столицата остават блокирани три възлови кръстовища - Орлов мост, между Президентството и Министерския съвет и до СУ „Св. Климент Охридски“.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35