Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско хоро се изви в Копенхаген

Снимка: mfa.bg

В центъра на датската столица Копенхаген, на площада пред община Фредериксберг (Frederiksberg), се изви голямо българско хоро. Красивата идея се реализира за шеста поредна година от Групата за народни танци „Дилмана“ (Копенхаген), която през 2020 г. чества 10 години от създаването си. Старт на събитието, което се състоя на 29 август, даде приветствието на посланика на България в Дания Светлан Стоев, съобщава българското Министерство на външните работи.

Под звуците на майсторските изпълнения на живо на оркестъра за българската народна музика «Орфей» на хорото се хванаха много сънародниции български фолклорни групи в Дания. 

Инициативата, която цели да покаже в Дания красотата на българската фолклорна музика и танци, бе планирана за май 2020 г., но бе отложена заради епидемиологичната ситуация в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00