Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско хоро се изви в Копенхаген

Снимка: mfa.bg

В центъра на датската столица Копенхаген, на площада пред община Фредериксберг (Frederiksberg), се изви голямо българско хоро. Красивата идея се реализира за шеста поредна година от Групата за народни танци „Дилмана“ (Копенхаген), която през 2020 г. чества 10 години от създаването си. Старт на събитието, което се състоя на 29 август, даде приветствието на посланика на България в Дания Светлан Стоев, съобщава българското Министерство на външните работи.

Под звуците на майсторските изпълнения на живо на оркестъра за българската народна музика «Орфей» на хорото се хванаха много сънародниции български фолклорни групи в Дания. 

Инициативата, която цели да покаже в Дания красотата на българската фолклорна музика и танци, бе планирана за май 2020 г., но бе отложена заради епидемиологичната ситуация в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45