Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволните се стягат за национален протест

Снимка: БГНЕС

За 55-та вечер протестиращи се събират пред президентството в София с искане за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.  Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е и национален координатор за борба с антисемитизма, осъди действията на протестиращите, напомнящи за „сюжет от най-мрачните времена на световната история“. 

За утре, 2 септември, е насрочен национален протест под лозунга „Велико народно въстание“. За събитието се очаква в столицата да пристигнат протестиращи от различни градове на страната.
„Управляващите се готвят да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по т.нар. нова Конституция. Ние няма да позволим мафията да създава основния закон на България. Ние няма да си тръгнем, докато те не си тръгнат от власт“, призовават инициаторите на протеста - „Отровното трио“. От БСП също призоваха своите членове и симпатизанти да се включат в протеста.
Полицията призова в утрешния ден протестиращите да спазват обществения ред.
Столична община съветва софиянци и гостите на града в утрешния ден да избягват района на пл. „Независимост“ - Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството, тъй като придвижването ще е затруднено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия. Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за..

публикувано на 04.06.24 в 14:12

Над 3800 непридружени деца са влезли в страната ни през 2023 г.

3843 непридружени деца са пресекли българската граница през м.г., а от началото на настоящата година броят им е 416, каза за БНР Ивайло Ябълкаров от фондация “Мисия Криле”.   Децата пристигат предимно от Сирия и Афганистан и биват настанявани в..

публикувано на 04.06.24 в 13:54