Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволните се стягат за национален протест

Снимка: БГНЕС

За 55-та вечер протестиращи се събират пред президентството в София с искане за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.  Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е и национален координатор за борба с антисемитизма, осъди действията на протестиращите, напомнящи за „сюжет от най-мрачните времена на световната история“. 

За утре, 2 септември, е насрочен национален протест под лозунга „Велико народно въстание“. За събитието се очаква в столицата да пристигнат протестиращи от различни градове на страната.
„Управляващите се готвят да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по т.нар. нова Конституция. Ние няма да позволим мафията да създава основния закон на България. Ние няма да си тръгнем, докато те не си тръгнат от власт“, призовават инициаторите на протеста - „Отровното трио“. От БСП също призоваха своите членове и симпатизанти да се включат в протеста.
Полицията призова в утрешния ден протестиращите да спазват обществения ред.
Столична община съветва софиянци и гостите на града в утрешния ден да избягват района на пл. „Независимост“ - Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството, тъй като придвижването ще е затруднено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златомир Дьовленски

В Пловдив арестуваха председателя на НД "Русофили“

Златомир Дьовленски, председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, съобщи БНТ. Информацията е потвърдена от Иван Петков, депутат и секретар на парламентарната..

публикувано на 08.07.24 в 15:23
Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10