Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 61-я ден на антиправителствени протести обстановката е спокойна

Снимка: БТА

Антиправителствените протести продължават 61-ви ден.
В момента няма блокади на кръстовища от протестиращи.
В София, късно вечерта, недоволните от властта направиха шествие, под знака на Съединението на България, от площад „Независимост“ до Орлов мост и временно спряха движението.  В същото време, друго шествие, срещу президента Румен Радев, премина през центъра на столицата, с призиви за оставка на държавния глава.
В Пловдив, шествие под наслов „Национален поход Съединение“ премина по централния булевард „Цар Борис III Обединител“. Пред паметника на Съединението, по време на тържествената заря, демонстрантите освиркаха кмета Здравко Димитров, председателя на НС Цвета Караянчева и областния управител Дани Каназирева. По време на речта на президента Румен Радев гласовете на недоволство затихнаха.
Във Варна също се проведе мирно шествие, където протестиращите призоваха демонстрацията да не отразява неодобрението към властта, а да бъде израз на гражданската съвест и отношение към героичното минало на България.
В Манхайм, Германия, сънародниците ни също отбелязаха Съединението на България, и изпратиха клип-обръщение, в знак на подкрепа към протестиращите срещу правителството на Борисов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08