Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

62-ри ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

В 62-рия ден на протести в София ще се проведе традицонното шествие на искащите оставката на правителството и главния прокурор.
Лидерите на протестите в България се обърнаха към посланиците в София, че е заплашен гражданският мир в страната. Обръщението е изпратено до посланиците на страните от ЕС, САЩ и Великобритания, както и до представителството на Еврокомисията.
В интервю за немското сп. „Шпигел“ председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов твърди, че в България има олигархично срастване на законодателната и изпълнителната власт, както и на съдебната. Панов призова Европа да не си затваря очите пред случващото се в страната.
Пред едно от районните полицейски управление в София протестиращи поискаха властите да им върнат иззетата екипировка от палатковите лагери, които блокираха ключови кръстовища в столицата.
65% от членовете КНСБ смятат, че има основание за протести, сочи проучване на на най-голямата синдикална конфедерация. Но по-малко от 20% имат желание и искат КНСБ да се включи в протестите срещу управлението на Бойко Борисов, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

Подготовката на изборите върви нормално

“Подготовката за изборите 2 в 1 върви нормално и в срок”. Това заяви заместник-председателят и говорител на Централна избирателна комисия Росица Матева. Днес изтича срокът за заличаване на регистрациите на партии и коалиции. Очаква се общо в..

публикувано на 07.05.24 в 16:10

Билетите за влак поскъпват средно с 20%

От 7 май в сила влизат нови цени на билетите за пътуване с влак. От БДЖ обосновават поскъпването на билетите средно с 20% с драстичното увеличение на разходите на компанията. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“,..

публикувано на 07.05.24 в 15:11
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35