Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е против ad hoc затварянето на границите

Снимка: БНТ

България настоява за изработване на единни критерии между държавите за пътуванията по света, за да не се затварят граници и въвежда карантина от днес за утре. Не трябва да се допуска ситуацията от март, когато хората чакаха по границите, каза външният министър Екатерина Захариева пред БНТ.

Министърът увери, че София продължава да работи с гръцкото правителство за отваряне на всички пропускателни пунктове по сухопътната граница. Захариева отбеляза, че засега Атина не е поискала помощ от България след пожара унищожил бежански лагер Мория на о-в Лесбос. Външният ни министър акцентира и върху належащата нужда от единно решение в ЕС за мигрантската криза и бежанския въпрос.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05