Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

64-ти ден на антиправителствени протести – „Велико народно въстание 2“

Снимка: БГНЕС

Участници от Пловдив и цялата страна ще се включат в 64-тия ден на антиправителствени протести в София, заявиха пред БНР организаторите на проявата наречена „Велико народно въстание -2“. Служителите на реда са предприели засилени мерки за охрана, за да не се допускат провокации, като тези довели до сблъсъци на 2 септември, когато се проведе първият протест, озаглавен „Велико народно въстание“. Организирани са контролно пропускателни пунктове, на които се проверяват идващите на проявата.

От центъра на столицата, репортер на БНР предаде, че жандармерията вече е иззела множество опасни предмети. Претърсва се и Градската градина за укрити бутилки със запалителни вещества. Още снощи след традиционното антиправителствено шествие протестиращите са изградили импровизиран медицински пункт за оказване на първа помощ на пострадали от напръскване със сълзотворен газ.

Подробности, можете да научите ТУК

Съставил: Иво Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гърция не гази пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10

Проверка на БАБХ установи, че няма заразени животни с чума

Българската агенция за безопасност на храните провери 551 животновъдни ферми заради огнищата на чума по дребните преживни животни в Румъния и Гърция. Животните са клинично здрави, но заради опасността от заразяване засилените прегледи ще продължат и..

публикувано на 11.08.24 в 11:13

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30