Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

64-ти ден на антиправителствени протести – „Велико народно въстание 2“

Снимка: БГНЕС

Участници от Пловдив и цялата страна ще се включат в 64-тия ден на антиправителствени протести в София, заявиха пред БНР организаторите на проявата наречена „Велико народно въстание -2“. Служителите на реда са предприели засилени мерки за охрана, за да не се допускат провокации, като тези довели до сблъсъци на 2 септември, когато се проведе първият протест, озаглавен „Велико народно въстание“. Организирани са контролно пропускателни пунктове, на които се проверяват идващите на проявата.

От центъра на столицата, репортер на БНР предаде, че жандармерията вече е иззела множество опасни предмети. Претърсва се и Градската градина за укрити бутилки със запалителни вещества. Още снощи след традиционното антиправителствено шествие протестиращите са изградили импровизиран медицински пункт за оказване на първа помощ на пострадали от напръскване със сълзотворен газ.

Подробности, можете да научите ТУК

Съставил: Иво Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53