Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

12-ото издание на "Грийн рок фест" в Русе очаква своята вярна публика

Снимка: Pixabay

Град Русе привлича почитателите на по-твърдата музика с двудневен рок и метъл маратон. 14 групи, творящи в тези стилове, са потвърдили участието си и излизат на сцената на площад „Свобода“ в двата фестивални дни (12- 13септември). 

Специални гости в събота вечер са група "Saint Electrics", които преди две години представиха България на фестивала „Еurosonic“ в Грьонинген, Нидерландия. 

Това беше наградата, която получиха след спечелването на конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет“, организиран от Българското национално радио.

В неделя обичаната група "D2" ще припомни най-големите си хитове със своя първи вокалист – Дичо и общият им проект "D2 Acoustic Greatest Hits 20". 

Част от програмата на "Грийн рок фест" са и майсторски класове на двама от най-добрите китаристи у нас - Мирослав Иванов (“Saint Electrics“и „Обичайните заподозрени“) и Димитър Кърнев (“D2").

Изложбата „Зелени рок истории“ на русенския фотограф Петър Стаменков пък показва някои от най-интересните моменти, запечатани от фестивала през годините.

Съставил: Йоан Колев

Още от категорията

Радослав Стоименов: „В шоуто е много важно да се спазва мярката“

Социалната изолация през тези месеци изостри желанието ни за повече забавни музикални приключения. Радослав Стоименов, известен с артистичното име Радо Шоу, се вписва чудесно в този многолик жанр. В артистичната си дейност той е събрал..

публикувано на 18.09.20 в 08:30

С музика и спорт срещу агресията

Да провокира  вниманието на младите хора и на българската общественост към превенция на агресията – това е целта на проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Министерството на младежта и спорта, лансиран в началото на учебната година. Под..

публикувано на 16.09.20 в 15:54

Започва Международният фестивал за поп и рок музика „София – 2020“

Платформа А6 – новата сцена за събития на открито, създадена от Националния дворец на културата, е домакин на десетото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София – 2020“. По традиция сред участниците са утвърдени и обичани български..

публикувано на 15.09.20 в 06:20