Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

67-ма вечер на протест срещу правителството и главния прокурор

Снимка: БГНЕС

За тази вечер е планиран 67-ият протест в центъра на София с искане за оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Очаква се организаторите да обявят трета акция от серията „Велико народно въстание“.

По-рано днес антиправителствени протести проведоха българите в Мюнхен и Брюксел

Те бяха подкрепени с видеопослание от ирландския евродепутат Клеър Дейли.

Без инциденти премина в столицата вчерашният 66-ти ден от протестите. Снощи от Трявна президентът Румен Радев отново призова правителството да подаде оставка. „Готов съм и съм длъжен да седна на една маса и с политически партии, и с общественици, и да говорим за бъдещето на България, но само след оттеглянето на управляващите“, посочи Радев. Според него упорството на управляващите тласка България към безизходица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Парламентът окончателно отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на енергийния пазар. Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7..

публикувано на 25.04.24 в 19:05