Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

67-ма вечер на протест срещу правителството и главния прокурор

Снимка: БГНЕС

За тази вечер е планиран 67-ият протест в центъра на София с искане за оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Очаква се организаторите да обявят трета акция от серията „Велико народно въстание“.

По-рано днес антиправителствени протести проведоха българите в Мюнхен и Брюксел

Те бяха подкрепени с видеопослание от ирландския евродепутат Клеър Дейли.

Без инциденти премина в столицата вчерашният 66-ти ден от протестите. Снощи от Трявна президентът Румен Радев отново призова правителството да подаде оставка. „Готов съм и съм длъжен да седна на една маса и с политически партии, и с общественици, и да говорим за бъдещето на България, но само след оттеглянето на управляващите“, посочи Радев. Според него упорството на управляващите тласка България към безизходица.


Още от категорията

От 18 януари Англия и Шотландия искат тест за Covid-19

Изискването за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус за всички влизащи в Англия и Шотландия граждани, включително и от България, е отложено и влиза в сила от 04:00 ч. (GMT) на 18 януари 2021 г., съобщи българското външно..

публикувано на 15.01.21 в 15:46
Георги Комсалов, Борис Калайджиев и Ясен Недялков, основатели на споделената работилница

Първата споделена работилница в София разкрива възможности за творчески идеи

Добрата идея е безценна, особено когато човек се посвети на нея. Макар и с малки стъпки, тя ще стане реалност и ще послужи на други хора в обществото. Въплъщение на практична и много полезна идея е създаването на споделена работилница. По примера на..

публикувано на 15.01.21 в 15:43

България е заявила към 5 производители Covid ваксини за 6 млн. души

2,3 млн. души, или 36% от населението на България без децата до 16-годишна възраст, могат да бъдат ваксинирани през първите шест месеца на тази година, съобщава БГНЕС, като цитира пресцентъра на Министерството на здравеопазването...

публикувано на 15.01.21 в 13:10