Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Групата за мониторинг към ЕК пита главния прокурор дали разследва премиера

Снимка: БГНЕС

Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която се твърди, че е свързана с премиера Бойко Борисов? Това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия. Чрез публикуваните на сайта на Европарламента 29 въпроса към българското правителство, вицепремиера, главния прокурор и заместник-правосъдния министър евродепутатите питат на какъв етап е разследването при положение че за този случай има сигнали още през м.г.

Какви мерки е предприела прокуратурата в борбата срещу корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са им обвинения и от коя партия са по-голямата част от тях, гласи друг въпрос. Евродепутатите се интересуват също за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите. Какво ще направи правителството, за да се увеличи прозрачността на собствеността на медиите, за насърчаване на плурализма и за гарантиране на безопасността на журналистите, питат още от мониторинговата група.


Още от категорията

По съседски ...

В Скопие са разтревожени от българския Меморандум до ЕС В Северна Македония опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ провежда серии от протестни демонстрации срещу правителството на Зоран Заев. Една от засегнатите теми от тях е спорът за..

публикувано на 18.09.20 в 12:50

Президентът налага вето върху промените в Изборния кодекс

Манипулация на изборите и доразпределяне на порциите във властта стоят зад промените в Изборния кодекс, смята президентът Румен Радев, който присъства на литургията по случай Деня на София. Това е причината той да наложи вето над приетите в Народното..

публикувано на 17.09.20 в 12:46

Корнелия Нинова печели изборите за председател на БСП

Корнелия Нинова получава 81,5% подкрепа от имащите право на глас малко над 80 хиляди социалисти на първия пряк избор за председател на Българската социалистическа партия. Така Нинова остава начело на БСП за следващите четири години...

обновено на 13.09.20 в 16:24